ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ & ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ιατρείο

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ & ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ʼΟρθοκίνησις»

Ορθοκίνησις

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του Ορθοπαιδικού Χειρουργού Ζίκου Δημήτριου. Σκοπός του συγκεκριμένου ιστότοπου είναι η ενημέρωση των επισκεπτών σε θέματα της Ορθοπαιδικής. 

Η Ορθοπαιδική είναι η ειδικότητα της Ιατρικής που ασχολείται με τις παθήσεις και τις κακώσεις του Μυοσκελετικού συστήματος του ανθρώπου. Από την αρχαιότητα ακόμη ο Ιπποκράτης περιέγραψε πολλές από αυτές με μεγάλη ακρίβεια. Ωστόσο, ο όρος “Ορθοπαιδική” πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1741, από τον Γάλλο ιατρό και Καθηγητή του Πανεπιστημίου στο Παρίσι Nicolas Andry,  από τις ελληνικές λέξεις ” Ορθός” και “Παιδίον” (ίσιο παιδί).

Δημήτριος Ζίκος

Η Ορθοπαιδική σήμερα

Η Ορθοπαιδική σήμερα, καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα, από την Τραυματολογία ως την Επανορθωτική Χειρουργική, από τις Αθλητικές Κακώσεις και την Παιδοορθοπαιδική, έως την Ορθοπαιδική Ογκολογία και τις Μεταβολικές Παθήσεις των Οστών.

Ως επιστήμη εξελίσσεται διαρκώς με την πρόοδο της έρευνας και της τεχνολογίας, με την ανακάλυψη νέων βιολογικών παραγόντων, αλλά και νέων υλικών φιλικότερων στον ανθρώπινο οργανισμό, δίνοντας στο σύγχρονο Ορθοπαιδικό τη δυνατότητα να παρεμβαίνει ουσιαστικά και κατά το δυνατόν λιγότερο επεμβατικά. Έτσι, οι ασθενείς,ανάλογα με την πάθηση, έχουν καλύτερη και ταχύτερη αποκατάσταση, τόσο μετά από συντηρητική, όσο και μετά από χειρουργική θεραπεία.


Αξιολογήσεις των ασθενών μας:

Μαρία Μ.

Tέλος καλό! Όλα καλά!
Έπειτα από τον τραυματισμό του πατέρα μου στο ποδόσφαιρο, βρεθήκαμε στο ιατρείο του κυρίου Ζίκου χωρίς να τον γνωρίζουμε προσωπικά!
Μας έκανε να τον εμπιστευτούμε και εν τέλει χειρούργησε τον πατέρα μου! Η ανάρρωσή του ήταν τόσο γρήγορη!
Και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό!
Εξαιρετικός και σαν γιατρός , αλλά και σαν άνθρωπος αφού προσπαθεί να είναι κοντά στον ασθενή του ,οποία στιγμή τον χρειαστεί!
Σας ευχαριστούμε πολύ γιατρέ!

Θανάσης Τ.

Εξαιρετικός γιατρός, αλλά πάνω από όλα ανθρώπος! Σας τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Evan S.

Επιτέλους, βρήκα ορθοπεδικό να με παρακολουθεί. Λεπτομερής εξέταση και ακόμη πιο λεπτομερείς επεξηγήσεις για το πρόβλημα.
Έχω πάει σε πολλούς ορθοπεδικούς και ο κύριος Ζίκος είναι μακράν ο καλύτερος!
Σου εμπνέει εμπιστοσύνη με την ανθρώπινη προσέγγιση και επιστημονική γνώση. Γιατρέ σας ευχαριστώ..

Μαρία Τ.

Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη από τον γιατρό!! Σας τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Δημήτρης Β.

Εξαιρετικός χειρούργος. ασχολούμαι με την αναρρίχηση και υποβλήθηκα σε επέμβαση στον ώμο.
Όλα πήγαν εξαιρετικά.
Μετά από λίγους μήνες επανήλθα στο 100%.
Εξαιρετική καθοδήγηση και επαγγελματισμος από την διάγνωση μέχρι την αποθεραπεία.

Δώρα Λ.

Γιατρός με γνώσεις κι εμπειρία. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα

Γνωρίστε τον Ιατρό

Ο ιατρός και υπεύθυνος του Ορθοπαιδικού & Αθλητιατρικού Κέντρου «Ορθοκίνησις» Δημήτριος Ζίκος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Μετά την υπηρεσία υπαίθρου απέκτησε το 2012 την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας λαμβάνοντας παράλληλα εκπαίδευση στη Μονάδα Αθλητικών Κακώσεων του Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος». Μέρος της ειδίκευσής του πραγματοποιήθηκε στο Ορθοπαιδικό Τραυματολογικό Κέντρο Μάνχαϊμ Γερμανίας και περιελάμβανε αρθροσκοπήσεις ώμου – γόνατος και αρθροπλαστικές ώμου – γόνατος – ισχίου. 

Παράλληλα με τα πρώτα βήματα στο ιδιωτικό επάγγελμα στην Ελλάδα διατηρούσε συνεργασία με Ιδιωτικό Ορθοπαιδικό Κέντρο στη Γερμανία αποκτώντας περαιτέρω εμπειρία και δεξιότητες. 

Το 2014 ίδρυσε το Ορθοπαιδικό & Αθλητιατρικό Κέντρο «Ορθοκίνησις» με στόχο την πρόληψη – αντιμετώπιση αθλητικών κακώσεων παρέχοντας υπηρεσίες Ορθοπαιδικής Ενηλίκων και Παίδων. 

Διετέλεσε υπεύθυνος Ιατρός Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ (Παίδων – Εφήβων – Νέων) από το 2015 έως και το 2021 με υψηλότερη διάκριση την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2016 στη Χαλκίδα. Επίσης, υπήρξε ιατρός σε πολυάριθμους αθλητικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης. 

Παρακολούθησε διετές πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ., εμβαθύνοντας περαιτέρω στην επιστήμη της Άθλησης και στην αντιμετώπιση των Αθλητικών κακώσεων και έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα εξειδίκευσης στην Αθλητιατρική με βαθμό «Άριστα».

Ο Ιατρός ως πρώην αθλητής για 30 χρόνια κατανοεί πλήρως την ψυχολογία, την ιδιαιτερότητα και τις ανησυχίες, όχι μόνο των αθλητών υψηλού επιπέδου, αλλά και του κάθε ανθρώπου που επιθυμεί να αθλείται και να έχει φυσική δραστηριότητα. Στόχος του είναι ο κάθε ασθενής να επανέρχεται στο μέγιστο επίπεδο δραστηριότητας που επιτρέπει η ηλικία του.  

Ως Ορθοπαιδικός Χειρουργός ο Δημήτριος Ζίκος αντιμετωπίζει στην καθημερινή του πρακτική ως επί το πλείστον, όχι μόνο αθλητικές κακώσεις, αλλά ένα ευρύ φάσμα ορθοπαιδικών παθήσεων – κακώσεων, εφαρμόζοντας ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές όπως είναι η αρθροσκόπηση, αλλά και τις σύγχρονες αρθροπλαστικές ώμου – γόνατος – ισχίου. 

Δημήτριος Ζίκος

Από το 2015 έως και 2021, ιατρός των Εθνικών ομάδων Καλαθοσφαίρισης (Παίδων – Εφήβων – Νέων) στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης:

• Παίδων Κ16 (Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα – Λιθουανία – Αύγουστος 2015)

• Νέων Ανδρών Κ20 (Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Χαλκίδας 2016 – Κατάκτηση 3ης θέσης)

• Εφήβων Κ18 (Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σλοβακίας 2017 – Κατάκτηση 7ης θέσης)

• Νέων Ανδρών Κ20 (Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γερμανίας 2018)

• Νέων Ανδρών Κ20 (Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ισραήλ 2019)

• Εφήβων Κ18 Τουρνουά Τελ Αβίβ – Ισραήλ 2021

‘Εχω διατελέσει ιατρός αγώνων ΕΠΣΜ, ΕΚΑΣΘ, σχολικών πρωταθλημάτων, Τοπικής Επιτροπής Ιππασίας Βορ.Ελλάδας (ΤΕΙΒΕ) κι επίσης:

• Ιατρός γυναικείας ομάδας πετοσφαίρισης Σ.Α.Πειραματικού (2012-2013)

• Ιατρός ποδοσφαιρικής ακαδημίας Ερμή Καλαμαριάς (2013-2015)

• Ιατρός ποδοσφαιρικής ακαδημίας  «Σάντος Πανοράματος» – ΑΕΚ FC Development Network (2015-2016) 

• Ιατρός γυναικείας ομάδας Πετοσφαίρισης ¨Μέγας Αλέξανδρος¨ και ακαδημιών του σωματείου (2015-2017)

• Ιατρός ανδρικής ομάδας πετοσφαίρισης Άρη Θεσσαλονίκης (2015-2021)


Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε

Θα χαρούμε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας