ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ & ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

All Autologous Minced Cartilage – Νέα σύγχρονη τεχνική αποκατάστασης των χόνδρινων βλαβών και ελλειμμάτων

Στην πρωτοποριακή τεχνική All Autologous Minced Cartilage τα χονδροκύτταρα συλλέγονται με ειδικά αρθροσκοπικά εργαλεία και φίλτρα. Με την ανάμειξη πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP) του ασθενούς τοποθετούνται ως ημίρρευστο μείγμα στη βλάβη, όπου σε βάθος χρόνου και όπως έχουν δείξει οι μελέτες θα πολλαπλασιαστούν σχηματίζοντας χόνδρο.

Αποτελεί μία πολύ καλή και οικονομική εναλλακτική τεχνική συγκριτικά με την κλασσική μεταμόσχευση χονδροκυττάρων η οποία απαιτεί δύο επεμβάσεις (μία για τη λήψη των χονδροκυττάρων τα οποία αποστέλλονται σε ειδικά κέντρα του εξωτερικού όπου γίνεται καλλιέργεια και πολλαπλασιασμός τους και μία δεύτερη επέμβαση για την τοποθέτησή τους στη βλάβη). Είναι πλήρως αυτόλογη βιολογική θεραπεία καθώς ό,τι ιστός χρησιμοποιείται προέρχεται από τον ίδιο τον ασθενή.

Η αποκατάσταση της χόνδρινης βλάβης, ανάλογα του μεγέθους και της εντόπισης, μπορεί να γίνει με ανοιχτή ή αρθροσκοπική επέμβαση σε ένα στάδιο, γεγονός που σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της μεθόδου.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται συνοπτικά η τεχνική All Autologous Minced Cartilage, σε νεαρό ασθενή με ευμεγέθη οστεοχόνδρινη βλάβη γόνατος, που διεξήχθη από τον Ορθοπαιδικό Ζίκο Δημήτριο πλήρως αρθροσκοπικά.

You might be interested in …

Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε

Θα χαρούμε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας