ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ & ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Χειρουργείο; Αν γίνεται αρθροσκοπικά το προτιμώ!

Η αρθροσκόπηση αποτελεί μία χειρουργική μέθοδο ελάχιστης παρεμβατικότητας (minimally invasive), που χρησιμοποιείται ευρέως στις μέρες μας για να δώσει λύση σε πολλές και διάφορες παθολογικές καταστάσεις των μεγάλων (ως επί το πλείστον) αρθρώσεων όπως π.χ. του ώμου, του ισχίου, του γόνατος, αλλά ακόμη και του αγκώνα, της πηχεοκαρπικής και της ποδοκνημικής άρθρωσης. 

Διαμέσου πολύ μικρών τομών στο δέρμα και ειδικών εργαλείων γίνονται “μεγάλες” παρεμβάσεις, με πλεονέκτημα τον λιγότερο δυνατό τραυματισμό των μαλακών μορίων συγκριτικά με τις ανοικτές επεμβάσεις, λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και ταχύτερη αποκατάσταση! 

Η πλειοψηφία των ασθενών μας παίρνει εξιτήριο την ίδια ημέρα μετά από αρθροσκοπική χειρουργική επέμβαση. 

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε ενδεικτικά να παρακολουθήσετε βίντεο αρθροσκοπικών επεμβάσεων ασθενών μας. 

Αρθροσκοπική αποκατάσταση ευμεγέθους οστεοχόνδρινης βλάβης γόνατος

Πλήρως αρθροσκοπικά αποκατάσταση ευμεγέθους οστεοχόνδρινης βλάβης γόνατος (ιστορικό χρόνιας μη θεραπευθείσας διαχωριστικής οστεοχονδρίτιδας) με την πρωτοποριακή τεχνική αυτόλογων (=του ιδίου του ασθενούς) θρυμματισμένων χονδροτεμαχίων σε μία και μόνο επέμβαση (all autologous minced cartilage). Διαβάστε στην ενότητα Αρθρογραφία για την νέα τεχνική θεραπείας των ελλειμμάτων χόνδρου.

Ακρωμιοπλαστική λόγω υπακρωμιακής προστριβής 

Σε επίμονο σύνδρομο υπακρωμιακής προστριβής, ιδίως με ακρώμιο τύπου ΙΙ ή ΙΙΙ, διενεργείται αρθροσκοπικά αποσυμπίεση του χώρου μεταξύ του ακρωμίου και του μυοτενόντιου πετάλου του ώμου (υπακρωμιακός χώρος). Με ειδικό αρθροσκοπικό εργαλείο γίνεται απόξεση οστικών προεξοχών και ομαλοποίηση της κάτω επιφάνειας του ακρωμίου, έτσι ώστε να διευρυνθεί ο υπακρωμιακός χώρος. Ακρωμιοπλαστική διενεργείται σχεδόν πάντα και σε αρθροσκοπική συρραφή του μυοτενόντιου πετάλου. 

Αρθροσκοπική μερική μηνισκεκτομή

Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε

Θα χαρούμε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας