ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ & ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Γνωρίζετε ότι η καλύτερη θεραπεία βρίσκεται στο ίδιο σας το αίμα;
Ενημερωθείτε για τις θεραπείες με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια.

Τι είναι το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια;

Τα αιμοπετάλια είναι μικρά δισκοειδή απύρηνα κύτταρα του αίματος, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο κυρίως στην πήξη του αίματος, η συσσώρευση των οποίων δημιουργεί το θρόμβο.  Τα αιμοπετάλια, επίσης, περιέχουν διάφορους αυξητικούς παράγοντες (PDGF, FGF, TGF-β, IGF-1 κ.α.), οι οποίοι συμβάλλουν στην διαδικασία επούλωσης των ιστών. Ουσιαστικά πρόκειται για ενεργοποίηση της αναγεννητικής ικανότητας του ίδιου του οργανισμού.

Οι θεραπείες με PRP χρησιμοποιούνται ευρέως τα τελευταία χρόνια στην Ορθοπαιδική και την Αθλητιατρική για την ενίσχυση της επούλωσης συνδέσμων, τενόντων και μυών μετά από τραυματισμό για ταχύτερη επάνοδο των αθλητών στο αγώνισμά τους, σε χρόνιες τενοντοπάθειες (επικονδυλίτιδα αγκώνα, τενοντοπάθειες ώμου, Αχίλλειου κι επιγονατιδικού τένοντα), καθώς επίσης και για την αντιμετώπιση χόνδρινων βλαβών, παθήσεων των μηνίσκων και την οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο. 

Αφού ληφθεί μικρή ποσότητα αίματος, γίνεται φυγοκέντρηση και λήψη του κλάσματος του αίματος που περιέχει τα αιμοπετάλια. Ακολουθεί έγχυση στην πάσχουσα περιοχή υπό άσηπτες συνθήκες και υπερηχογραφική καθοδήγηση. Η διαδικασία γίνεται εξ ολοκλήρου στο ιατρείο.

Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε την πλέον σύγχρονη μέθοδο απομόνωσης των αιμοπεταλίων, έτσι ώστε επιτυγχάνουμε τη μέγιστη συμπύκνωση και αριθμό αιμοπεταλίων στο τελικό παρασκεύασμα. Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι πολύ αξιόπιστα, η θεραπεία δεν έχει παρενέργειες, ούτε προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές δραστηριότητες άμεσα, απλά δεν πρέπει να επιβαρύνει σημαντικά την περιοχή που έγινε η έγχυση, καθώς και να μη λαμβάνει αντιφλεγμονώδη χάπια τουλάχιστον για 5 ημέρες πριν και μετά τη θεραπεία. 

Ζίκος Δημήτρης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Ορθοπαιδικός Χειρουργός / Ορθοπαιδικό και Αθλητιατρικό Κέντρο « ʼΟρθοκίνησις »

Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε

Θα χαρούμε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας